За
любителите на изварата едни лесни и вкусни кюфтенца.
Продукти
250
грама извара
1 пълна шепа ситно нарязан магданоз
1 яйце
1 пълна шепа ситно нарязан магданоз
1 яйце
1 - 2 стръка пресен лук или глава стар лук
1 см пресен джинджифил
черен пипер
1 см пресен джинджифил
черен пипер
1
кафена лъжичка смлян кимион
сол
сусам по желание
олио за пържене
сусам по желание
олио за пържене
Приготвяне
Изварата
се посолява на вкус и се смесва с яйцето,
настъргания джинджифил, черен пипер,кимиона
и магданоза.
От сместа се оформят малки кюфтенца (с големина на орех).
По желание може да се овалят в сусам.
От сместа се оформят малки кюфтенца (с големина на орех).
По желание може да се овалят в сусам.
Пържат
се в сгорещеното олио до златисто. Отцеждат се върху домакинска хартия.
Сервират
се със сос по избор, прясна салата според сезона или туршия.
Могат
да приготвят и печени. Малко са по-сухи, но са напълно приемлив вариант за
тези, които избягват пърженето.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Тили, много вкусно ми звучат. Правила съм подобни, но не съм слагала джинджифил. В комбинация с кимиона е интригуващо и апетитно! Хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеВети, джинджифилът ми допада като подправка, а тук наистина много добре се съчетава с другите съставки.
ИзтриванеХубав ден!
Ех, че вкусно, нареждам се на първа линия! И запазвам за проба. :) Току-виж със сусамче прилъжа неядящите извара. Тили, изглеждат страшно апетитни!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Тия не ядящи! :) И аз си патя, но взех да ги игнорирам - сготвя нещо в по-малко количество, пък ако искат да пробват. Понякога се пробива стената. Иначе трябва да съм на сандвичи, пържено или печено месо и мнооого сладки десерти! :)
ИзтриванеПоздрави!
Много интересна идея, Тили! Харесва всякакви такива рецепти, които могат да бъдат и предястие и основно ястие! А пък изварата ще гарантира вкусно похапване, без усещане за тежест! Чудна рецепта! Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Люси! Радвам се че ти харесват!
ИзтриванеУспешен ден!
Идвам за пържени, Ина :) Много примамливи, пък и като не пържим всеки ден, защо да не си хапне човек:)
ОтговорИзтриванеИ много апетитно поднесени при теб!
Поздрави и хубав вторник!
Пепа, заповядай!
ИзтриванеАз често предпочитам печения вариант на подобни ястия, но в случая и на мен ми харесват повече пържените.
Благодаря ти и приятен ден!
И аз бих предпочела до скоро пържени и цял живот съм хапвала, но вече не - причинява ми киселини, затова за мен - печени! Много интересна комбинация с джинджифил, и то в солен вариант.
ОтговорИзтриванеВеси, познато състояние! Това ме научи да избягвам пърженето, замествам го, където е възможно, със задушаване или печене.
ИзтриванеПечените също не са лоши, по-хрупкави са, ако така може да се каже и ще вървят по-добре с някакъв сос или по-сочна салата.
Поздрави!
Изглеждат страхотно, Ина! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
ИзтриванеСпорен ден!
Merhabalar, çok leziz ve güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Благодаря!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ей, Инче, страшна си - и ти и кюфтенцата. Много добра идея за любителите на изварата като мен. Чудесна рецепта. Ще се възползвам от печения вариант! Поздрави!
ОтговорИзтриванеОще един любител на изварата :)
ИзтриванеНели, благодаря за добрите думи Аз предлагам, всеки си избира вариант. :)
Спокойна вечер!
Тилия, аз за себе си открих тайната, при която не ми стават много сухи печените зеленчукови кюфтета- просто правя смес, която е по-сочна и трудно се оформя, но затова пък като поизстинат кюфтенцата, никак не са сухи. Непременно ще опитам
ОтговорИзтриванеМарта, благодаря ти че сподели! Аз първо направих печените кюфтенца, а след известно време - пържените. Пак ще опитам печени и то както ти предлагаш.
ИзтриванеХубав следобед!