Още
една разновидност на печени, необелени картофи. Всички ги одобриха и май ще се
отървем от пърженето! Или почти :)
Продукти
картофи
– средна големина, с еднакъв размер
сол
подправки
по избор - черен пипер; червен пипер; чубрица; естрагон; розмарин; шарена сол или друго
масло,
олио или зехтин
по
желание – кашкавал; сирене; чесън
с оцет;
Приготвяне
Картофите
се измиват и много добре изчистват и изтъркват
с чиста четка или гъба. Не се белят. Сваряват се, без да се разварят. (Ползвам
тенджерата под налягане и варя на пара. Който както намери за добре).
Нареждат
се в тава, върху хартия за печене, след което се натискат отгоре да се сплескат
леко - могат да се натиснат с ръка, ако са изстинали или с дъното на супена лъжица. Не трябва да се разтрошават изцяло, а само да се
спукат и да останат цели.
Картофите
се поръсват с израните подправки (при мен сол, естрагон, червен пипер ). На
всеки картоф се поставя по парче масло
или малко олио/зехтин (по около 1/2 - 1 ч.л. според големината на картофите и
вкуса). Отгоре може да се сложи парченце или настърган кашкавал, сирене или
смес от пасиран чесън и оцет.
Пекат
се в силна фурна , на 200 градуса С, до зачервяване.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Инче, картофките са върха. Идеални! Страхотна идея :)))
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
От кога им се каня! Но вече често ще се правят. :)
ИзтриванеПрегръдка и от мен!
Прекрасни! Ще ги пробвам задължително.
ОтговорИзтриванеПоздрави и чудесно да ти започне новата седмица, Инче!
Благодаря, Лети!
ИзтриванеСпорна седмица и на теб!
Великоооооо!
ОтговорИзтриванеКато всяко просто нещо! :)
ИзтриванеОх, че са вкусни, Инче! :))
ОтговорИзтриванеМного ми заприличаха на тези, които пека в жарта, когато приготвяме зимнина на село :) И там ги стискам, леко посолявам и хапваме вкусно! :)
ИзтриванеИзглеждат толкова вкусно, Тили! Обичам картофи с ароматни подправки!
ОтговорИзтриванеСърдечна прегръдка и хубава нова седмица!
И всеки си слага подправката, която харесва! :)
ИзтриванеСпорна седмица и на теб, Бети!
Тили, благодаря за рецептата, чудесно изглеждат! Аз все събирам картофени идеи. :) И именно с такава цел - да е всичко друго, но не и пържени картофи.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Картофени идеи колкото искаш! Внукът е любител на пържените картофи. Дано след тези картофи не ни кара често да му пържим! :)
ИзтриванеХубава вечер, Гери!
Страхотна идея, Инче!
ОтговорИзтриванеОбожавам картофи във всякакви форми и начини на приготвяне! Ще се опитат и тези.
Поздрави!
Щом си любител на картофите, убедена съм че това предложение ще ти допадне!
ИзтриванеЛека вечер, Габи!
Еха, че вкусни! Супер!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
ИзтриванеТили,
ОтговорИзтриваневидях подобен начин на приготвяне в едно предаване за италианска кухня.Чудни стават, изпробвах рецептата.И твоите са станали прекрасни.
Поздрави !
Елена, надявам се че ще споделиш и твоята рецепта. Винаги има какво ново да се научи.
ИзтриванеПоздрави!
Страхотни картофки, Тили! Усмивки и поздрави от мен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Люси! Наистина са страхотни.
ИзтриванеСпокойна вечер!
Приядоха ми се:)
ОтговорИзтриванеВеси, много са вкусни! И най-хубавото е че всеки картоф може да се овкуси различно, така че да е приемлива за всеки вкус.
ИзтриванеСлънчев ден! (поне днес при нас е така!)