сряда, 31 март 2021 г.

Бисквитки от тиква, орехи, кокосово брашно и шоколад




Без захар и глутен. 

Продукти

1 бр. яйце

4 пълни с. л. сварена тиква (около 120 г)

50-60 г орехови ядки

2 с. л. кокосово брашно (около 26 г)

1 ч. л. канела

1 с. л. кокосово масло (или много меко краве масло)

25-30 г  черен шоколад (при мен 74 %)  

 

Приготвяне

Използвах бяла тиква, собствено производство, много сладка, така че успешно може да се използва при направата на десерти без захар. Тиквата я сварявам заедно с  кората,  на пара, върху решетка, в тенджера под налягане. Като изстине, обелвам ципата и я намачквам хубаво с преса за картофено пюре.

В купа се разбива яйцето, добавя се намачканата сварена тиква, нарязаните на ситно орехови ядки, кокосовото брашно, канелата, маслото и начупения на много малки парченца шоколад..

Всичко се разбърква добре, за  да се смесят съставките.

Сместа се разделя на 12 части и се оформят малки топчета. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене и леко си приплескват отгоре.



Пекат се в предварително загрята фурна, на 180 градуса около 25 минути (зависи от фурната).

Получават се бисквитки малко по-големи от двулевова монета, приятни на вкус, въпреки липсата на захар.

 


Приятен апетит!

 Източник


При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

2 коментара:

  1. Много добре изглеждат тези бисквити! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мария! Само че трябва да са в двойна доза - бързо се изяждат. :)

      Изтриване