Продукти
250 г извара
2 яйца
сол
10 г бакпулвер
250 г брашно /2 ч. ч. от 200 мл/
1-2 супени лъжици мляко /вода/за намазване
ким, едра сол
250 г извара
2 яйца
сол
10 г бакпулвер
250 г брашно /2 ч. ч. от 200 мл/
1-2 супени лъжици мляко /вода/за намазване
ким, едра сол
Приготвяне
Ако
изварата е солена се разбърква с яйцата до гладка смес . Ако е безсолна се
посолява на вкус и след това се разбърква с яйцата.
Прибавя
се брашното, предварително пресято с бакпулвера. Омесва се меко, леко лепнещо
тесто.
Разделя
се на 16 еднакви парчета, които с навлажнени
или намаслени ръце се оформят на топчета или кифлички.
Подреждат
се в тава, върху хартия за печене, на малко разстояние едно от друго, понеже
леко се надуват. По желание може да се намокрят с четка потопена в мляко или
вода и да се поръсят с ким или едра сол.
Пекат
се в предварително загрята фурна, на умерена температура – 180 градуса С до златисто.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Чудни са, Инче! Обожавам солените тестени изделия! Особено да си навън някъде, да си хапнеш следобед нещо бързо и леко засищащо, и да си почиваш сред природата! Най-добрия вариант да премахнем вредните чипсове и други от сорта. :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер и успешна седмица! :)
Благодаря ти, Светле! Пък ако има пресни ягодки или череши към соленките, почивката ще е още по-вкусна! :)
ИзтриванеСпорна седмица и на теб!
Инче, толкова навреме публикуваш тези вкусотии!
ОтговорИзтриванеИмам извара от която правих едни соленки и се чудих
за какво да я използвам!
Благодаря за предложението и хубав ден!
Дани, обезателно ги направи, независимо в кой вариант! Много са хубави, а и лесно се правят!
ИзтриванеХубав ден и на теб!
Много апетитни и вкусни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче, така е!
ИзтриванеПоздрави!
Браво на теб,Тили за точното време на публикуване на чудесната рецепта:))Тъкмо се чудих какви да ги върша:))))Прекрасни са тези соленки!Благодарности и на Зиче:)!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленче! Опитай ги, заслужават си! и аз съм благодарна на Здравчето, че сподели рецептата!
ИзтриванеТили, изглеждат чудесни! Соленият вариант много ми допада, особено комбиниран с поръска от ким. Тъкмо имам домашна извара и ще я реализирам с тези солени питчици.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав слънчев ден!
Албенче, мога само да ти завиждам за домашната извара! Ще станат още по-вкусни!
ИзтриванеПоздрави!
Чуднесни и много апетитни са соленките, Инче!Ще ги опитаме и у дома,много ми допадна рецептата.Поздрави и хубав ден ти желая!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Танче! Радвам се че ти допадат!
ИзтриванеПриятен ден!
ауууу изглеждат супер,Тили!
ОтговорИзтриваненареждам се както за соленка,така и за курабиика :)
прегръдки
Заповядай, Миме!
ИзтриванеОстанаха 2 - 3 броя от двата вида за следващия ден, че имах освен тях торта и сладкиш и бяха все така меки и вкусни!
Прегръдки и на теб!
Тили, чудесни са и формите много красиви! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате!
ИзтриванеПриятна вечер!
Не бих отказала десетина от тези златисти изкушения Тили :) Идеални са! Поздрави!
ОтговорИзтриванеГаби, следващият път ще ги направя в двойна доза, че и у дома се препирахме кой по колко да изяде! :)
ИзтриванеХубава вечер!
Не съм опитвала подобни, Тили - много вкусни ми изглеждат, а и обожавам ким :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!!
Мина, просто се доверих на Здравчето - мислех какви ли ще станат като няма никаква мазнина в тях :) Но са чудесни!
ИзтриванеСпокойна вечер!
Тили, тъкмо щях да питам за мазнината, но над този коментар си обяснила, изглеждат много вкуснички и ароматни! Лека нощ!
ОтговорИзтриванеИгличе, няма мазнина, даже при соленките не съм намазнявала и хартията за печене, както при курабийките - отлепват се безпроблемно!
ИзтриванеПоздрави и спокойна нощ!
Тили, много вкусно звучат! Непременно ще ги направя! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Бети! Ще ти допаднат!
ИзтриванеПоздрави и успешна нова седмица!