Продукти
700
– 800 г агнешко месо
1
кг лобода
10
стръка пресен кромид лук
1
– 2 стръка пресен чесън
1
с. л. доматено пюре /2 – 3 пресни или
стерилизирани домати/
0,5
ч. ч. олио
1
с. л. препечено брашно
сол
джоджен
/магданоз/
Приготвяне
Месото
се нарязва на порции и се сварява в подсолена вода.
/Може
да се ползва и останало печено месо – както съм ползвала в случая/.
Ситно
нарязаният пресен лук се задушава в сгорещеното олио.
Прибавя
се почистената, измита и нарязана лобода.Задушава се под капак само колкото да
омекне и да слегне. Ако е необходимо се долива малко от бульона.
Добавя
се месото, доматеното пюре (ситно нарязаните домати) и препеченото брашно, размити в малко студена вода,
бульон до желаната гъстота и ако е необходимо – сол.
Ястието
ври няколко минути на тих огън, отстранява се и се поръсва със ситно нарязан
джоджен /магданоз/.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Тили , готвиш чудесно ! Не мога да си представя агнешко месо без лобода , лопуш , спанак и други вкусни тревички ! И подправено с джоджен е супер , любимо , много любимо !
ОтговорИзтриванеНовост за мен тук е препеченото брашно , непременно ще пробвам така !
Прегръдка ! Хубава вечер !
Благодаря, Ив! Радвам се че ти харесва :)
ИзтриванеОстана малко от агнешкото месо, нещо не ни хареса много /новозеландско! / и това беше най-удачното ястие.
Прегръдки!
Ина, невероятно апетитно изглежда!
ОтговорИзтриванеСигурно няма да е с агнешко, но с друго месо ще си направя, само да ми пратят така чаканата от мен тревица лобода :) (мама доста късно я пося тази година)
Поздрави и хубава вечер!
Благодаря, Пепа!
ИзтриванеИ с месо , и постно става! Зависи кой как обича! Аз започнах сериите с лободата :)
Прегръдки!
Ина, много вкусно ми изглежда!
ОтговорИзтриванеЛобода съм опитвала само един път и
едва ли ще намеря, но се наслаждавам на твоето!
Хубава вечер!
Дани, по същият начин може да се приготви със спанак или с лапад .
ИзтриванеПоздрави и приятна вечер!
Tillia, неустоимо е! Гледката е умопомрачителна, иска ми се да взема чинията през монитора... А и рецептата звучи точно по мой вкус. Ох... :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и една прекрасна вечер от мен!
Вени, много се радвам че е по твой вкус!
ИзтриванеХубава вечер и прегръдки!
Ох, Тили, мислех, че агнешкото ми е омръзнало вече, а ето залепнах за екрана! Чудесно е в компанията на тези зеленийки. Поздрави и приятна вечер!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате!
ИзтриванеЗеленийките много вървят на агнешкото :)
Сърдечни поздрави и хубава вечер!
Инка, прекрасна идея за вдъхване на нов живот на агнешкото,чудна рецепта! Лека нощ!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Иглика! Малко разнообразие :)
ИзтриванеСпокойна нощ и на теб!
Боже, какви снимки!
ОтговорИзтриванеМалко прекалих с агнешкото тия дни, но това е следващата рецепта с него, която ще опитам. Изглежда страхотно, Тилия!
Хубава вечер!
Благодаря, Марта! Дано да ти се услади!
ИзтриванеА аз току-що идвам от твоята невероятно красива разходка!
Прегръдки!
Тили, ако продължаваш с тези рецепти, май докато разглеждам чудесните ти снимки, трябва да съм сама в стаята - моят мъж ще откаже да хапва от гозбите ми :) Ще си взема бележка, обещавам!
ОтговорИзтриванеМила Тили, приятна вечер!
Албенче, поласкана съм от думите ти, но на на вкусните и красиви неща, които ти сътворяваш, никой не би издържал да не се наслади!
ИзтриванеПоздрави и хубава съботна вечер!
Ох…. как обичам агнешко със подобни зеленийки :)))
ОтговорИзтриванеНа лободата не и зная вкуса, но мога да я заменя с друг зелен треволяк :)
Тили … снимките ти ме разбиха и ми отвориха апетита рано, рано :)
Прегръщаме те с Роки !
Дани, подобен е на спанака, но е по-мек, по-нежен.
ИзтриванеБлагодаря за прегръдките! Отговарям с още по-силни! :)
Чудесно е станало!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
ИзтриванеСпокойна нощ!
Инче, прекрасни снимки и много вкусна порцийка си ни предложила! Ако можех само да опитам от нея... толкова е апетитна, изглежда невероятно!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и слънчев ден! :)
Благодаря, Дани! Наистина ястието е апетитно, стига човек да обича зеленийките!
ИзтриванеПоздрави!
Пролетно, зелено и вкусно -
ОтговорИзтриванеизглежда прекрасно приготвено и снимано, Тилия!
Много ми харесва,
благодаря за чудесната идея.
Поздравления и хубави майски дни, Диана
Благодаря, Диана! Радвам се че идеята ти допада!
ИзтриванеПоздрави и приятна вечер!