Да прибавя още една рецепта към колекцията с булгур. За тези, които постят, може да се направи и без месо.
Продукти
1
пиле - около 800 г
1
ч.ч. булгур
2
глави лук
4–5
бр. чушки
2-3
бр. домати
100
мл олио
сол
магданоз
Приготвяне
Пилето
се нарязва на порции и се сварява в подсолена вода.
В
сгорещеното олио за малко се задушава ситно нарязания лук. Прибавят се
нарязаните на дребно чушки и след като омекнат, обелените и нарязани на ситно
домати. Като се поизпари течността почти наполовина, се прибавя булгура и 2
чаши от пилешкия бульон (или съгласно упътването на опаковката) и се опитва на
сол.
Ястието
ври на тих огън. Когато булгурът е почти готов, се прибавят порциите пилешко
месо и ври още десетина минути.
Поръсва
се със ситно нарязан магданоз и се отстранява от огъня.
Ястието
може да се запече на фурна и тогава става още по-вкусно.
През
зимата може да се ползват консервирани домати и печени чушки.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Тили, изглежда страшно апетитно!
ОтговорИзтриванеАз още не мога да свикна с вкуса на точно този булгур. Имам го в шкафа и само се чудя какво да го правя. Повече ми харесва онзи зърнестия, който прилича на грис...
Хубав ден от мен! :)
Гери, готвя какъвто ми попадне, само гледам упътването на опаковката, защото е различно. До сега нямаме оплаквания - харесва ни, а има и още интересни рецепти! :)
ИзтриванеПриятен ден!
Ех, че апетитно! Не бих отказала двойна порция:)
ОтговорИзтриванеС удоволствие, Траянче!
ИзтриванеСпокойна вечер!
Чудесна идея, Тили :)
ОтговорИзтриванеИмам печени чушки в хладилника и ще ги използвам :)
Прегръдка и хубава неделя!
Дани, през зимата и пролетта го готвя с консерва печени чушки и домати. Така че чушките ще ти свършат добра работа!
ИзтриванеХубава вечер и прегръдка!
Обичам булгур и много ми допада тази идея, Тили,
ОтговорИзтриванеще бъде разкошно и в постен вариант - благодаря ти!
Сърдечни поздрави, хубава вечер и успешна нова седмица.
Диана, аз също го харесвам в постния вариант!
ИзтриванеСпокойна вечер и спорна нова седмица!
Много вкусно, Тили и така примамливо, че ми се иска да придърпам чинийката! Ще взема да сготвя и аз скоро булгур. Много обичам, но рядко правя, че децата не искат даже да го опитат!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!
Лети, малко трудно се възприемат новите (по-скоро забравените !) продукти. У дома постепенно се настаниха елдата, булгура, нахута сега пробвам с просо. Постепенно откриваме вкуса им.
ИзтриванеПриятен ден!
Ние с половинката обичаме много и булгур и нахут, елдата половинът и се мръщи малко, но аз я харесвам, децата обаче са друга работа, как да обясниш на едно 7г. и едно 5 г. детенце, че е хем вкусно, хем полезно, като мръщи личице и само вика "неиииииискаааам" :-) Понякога готвя отделно за тях и за нас, ама не винаги графика позволява :-) Нищо, като поотраснат и вкусовите рецептори се развият ще проядат ;-)
ИзтриванеХубав и цветен ден днес!
Чудесно предложение, Тили, страхотна комбинация на булгур с месце, а дори и без ястието определено е вкусно. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате! Малко разнообразие - да се замести ориза!
ИзтриванеСлънчев ден!
Ех как искам да си бодна от чинийката, де да можех! И аз не съм готвила булгур, имах един пакет, държах го в шкафа, уж щях да го правя на табуле и като гледам му изтекъл срока и хайде на гълъбите...Изкушавам се обаче да направя втори опит :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Жани, дай му втори шанс! Убедена съм че ще ти хареса!
ИзтриванеСпокойна вечер!
Днес купих булгур и пилешко! Остава да докладвам как е минало опитването! Благодаря за рецептата Ина!ПОздрави!
ОтговорИзтриванеСонче, като знам колко вкусни неща приготвяш, определено ще добавиш нещо свое и ще стане още по-вкусно!
ИзтриванеЛека вечер!
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5-%D1%81-%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%B3%D1%83%D1%80-%D1%87%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8, ястието изглежда вкусно, но много се дразня когато някой преписва и си приписва :)
ОтговорИзтриванеАнонимен, хубаво е че Ви дразни когато "някой преписва и си приписва" ! Аз също се дразня. Но ако нямате нищо против, обърнете внимание - рецептата и снимката във "Веселият готвач", където съм редовен и деен участник от м. февруари 2008 г, са качена от мен - Ина Петкова - tillia. И там, и тук съм с едно и също име. Само че там съм ги публикувала през месец август 2011 г, а в блога си - на 9 март 2014 г. И не е нужна анонимност, когато човек е прав! :) Твърде стриктна съм и посочвам източника, ако ползвам чужда рецепта.
Изтриване